5 Mart 2016 Cumartesi
ELMALI TENCERE KEKİ
Malzemeler:
2 elma
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı su
1 avuç kuru üzüm
2 yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
50 gr. tereyağı
1 pkt vanilya
1/2 pkt kabartma tozu
3 çorba kaşığı un
1 avuç badem veya ceviz
Yapılışı:
20 cm. lik yapışmaz tencereye bir kaşık su ve bir kaşık toz şekeri koyup orta ateşe oturtuyoruz. Rengi biraz esmerleşene kadar pişiriyoruz. Fazla yakmadan içine dilimlediğimiz elmaları ve bir avuç kuru üzümü ilave edip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. O pişerken iki yumurta ile 2 çorba kaşığı şekeri çırpıyoruz. Erittiğimiz ılık tereyağını yavaş yavaş ve çırpmaya devam ederek katıyoruz. Un,kabartma tozu, vanilya karışımını ekliyoruz. Son olarak ceviz ve tarçını karıştırıyoruz. Pişmekte olan suyu çok az kalmış elma ların üzerine kek karışımını döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 12-15 dk. pişiriyoruz. Kürdanla kontrol edip piştiğini anlıyoruz. Tencerenin kapağını açıp 2-3 dk. bekledikten sonra tencerenin üzerine bir servis tabağı koyup ters çeviriyoruz. İstenirse ılık servis yapıp, yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder