12 Temmuz 2016 Salı

PEYNİRLİ BİBERLİ TENCERE KEKİ

Malzemeler:

Yarım kırmızı kapya biber
Bir avuç peynir rendesi
40-50 gr. Tereyağı
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 pkt kabartma tozu
1 tutam çörekotu
20-22 cm. çapında seramik vs. Küçük tencere

Yapılışı:

Yağı küçük tencerede eritiyoruz. 2 yumurtayı elektrikli çırpıcı ile çırpıyoruz. Ilınan yağı buna karıştırıyoruz. Yağlı tencereye incecik dilimlenmiş biberleri dizip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte beş dk. pişiriyoruz. Yumurtalı karışıma un, kabartma tozu, peynir , bir tutam çörekotu ilave edip biberlerin üzerine döküyoruz. Kısık ateşte 10 dk. kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tencerenin üzerine bir tabak koyup ters çevirerek servise alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder