Malzemeler:
1 kg. kalın etli kapya biber
1 kg. domates
1 dolu çay kaşığı deniz tuzu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
Akdeniz baharatı (bkz. Krem & Beyaz Şubat 2014)
Yapılışı:
Biberlerin tohumlarını temizledikten sonra iri parçalar halinde kesiyoruz. Domatesleri de iri parçalar halinde kesiyoruz. Domatesler, biberler, zeytinyağ ve tuzu büyükçe bir tencerede orta ateşe oturtuyoruz. Kaynadıktan sonra yarım saat pişiriyoruz. (Kapağı açık olarak) Çubuk blender ile püre haline getiriyoruz. Geniş bir cam kaba döküp 5-6 gün güneş ışığında arada karıştırarak bekletiyoruz. Püre kıvamına gelip koyulaşınca içine damak tadımıza göre farklı baharatlar karıştırabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder