Çok kolay, çok hafif bir tart...
KOLAY ELMALI TART
Malzemeler:
2 yaprak milföy hamuru
1 büyük elma
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez veya bal
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Milföy hamurlarını yarım saat önceden derin dondurucudan çıkarıyoruz. Tezgaha un serpip ucu üstüste gelecek şekilde ikisini yanyana koyuyoruz. Üzerinede biraz un serpip merdane ile incecik açıyoruz. Bir tabağı üzerine koyup etrafından bıçakla çizerek daire şeklinde bir hamur elde ediyoruz.
Üzerine pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine hamuru yerleştiriyoruz. Kabuklarını soyup ince dilimlediğimiz elmaları diziyoruz. Kuru üzümleri, cevizi, tarçını serpiyoruz. Dairenin etrafından kalan hamur parçalarından ince çubuklar kesip tarın üzerine kafes yapıyoruz. Üzerine bal veya pekmez gezdirip 190 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz. ( hamur pembeleşince pişti demektir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder