5 Ağustos 2015 Çarşamba

TARÇINLI ELMALI TART



Çok kolay, çok hafif bir tart...

Sıcakların zirve yaptığı şu günlerde zor tariflerle mutfağa kapanmadan hazırlanacak leziz bir meyvalı tart tarifi. Evde elma vardı ben onu kullandım ama başka meyvalarla da deneme yapacağım. Üstelik hazırlanması on dakika!

KOLAY ELMALI TART

Malzemeler:

2 yaprak milföy hamuru
1 büyük elma
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez veya bal
1 çay kaşığı tarçın



Yapılışı:

Milföy hamurlarını yarım saat önceden derin dondurucudan çıkarıyoruz. Tezgaha un serpip ucu üstüste gelecek şekilde ikisini yanyana koyuyoruz. Üzerinede biraz un serpip merdane ile incecik açıyoruz. Bir tabağı üzerine koyup etrafından bıçakla çizerek daire şeklinde bir hamur elde ediyoruz.
Üzerine pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine hamuru yerleştiriyoruz. Kabuklarını soyup ince dilimlediğimiz elmaları diziyoruz. Kuru üzümleri, cevizi, tarçını serpiyoruz. Dairenin etrafından kalan hamur parçalarından ince çubuklar kesip tarın üzerine kafes yapıyoruz.  Üzerine bal veya pekmez gezdirip 190 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz. ( hamur pembeleşince pişti demektir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder