27 Mayıs 2015 Çarşamba

KUTLAMA...



Bugün alışılmışın dışında biraz daha tatlı ve yoğun malzemeli bir kek deniyoruz. Elde olmayan nedenlerle verdiğimiz uzun bir aradan sonra kendimizi biraz şımartabiliriz, ne de olsa bu bir kutlama...


ÇİKOLATALI, FINDIKLI ILIK KEK

Malzemeler:

200 gr. Bitter kuvertür
1 rakı bardağı ince çekilmiş fındık
50-60 gr. ( 1 poşet) kakao
4 yumurta
1/2 rakı bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı
3/4 rakı bardağı tozşeker

Yapılışı:

Oda sıcaklığında tereyağı ile tozşekeri iyice karışana dek çırpıyoruz. Dört yumurtanın akı ile beyazlarını ayırıyoruz. Sarıları çırpıp tereyağlı karışıma yediriyoruz. Benmari usulü eritip ılıttığımız çikolatayı da bu karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz. Öğütülmüş fındık ve kakaoyu da ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Yumurta beyazları ile pudra şekerini köpük köpük olana kadar temiz bir kapta çırpıyoruz. Bu köpüğü plastik spatula ile yavaşça çikolatalı karışıma yediriyoruz. Bu işi yaparken  çırpmaya gerek yok. İyice yağlanmış teflon kek tepsisi veya küçük kek kaplarına döküp 160 derece fırında 30-40 dk. pişiriyoruz. Ilıkken servis edip mevsim meyveleri veya bir top dondurma ile süslüyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder