Yazın sonlarında çıkan bu biberler genelde turşu yapılıp dolduruluyor. Mevsiminde, taze taze yemek isterseniz sağlıklı bir sunum seçeneği bu. Yemek öncesi veya içki yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.
Malzemeler:
1/2 kg minik kırmızı biber
1/2 kg kaşar loru
1 avuç çam fıstığı
1 avuç kuş üzümü
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
İnce kıyılmış taze fesleğen
Yapılışı:
Biberleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini temizliyoruz. Fırın kabına koyup üzerini sıkıca folyo ile kapatıyoruz. 190 derece ısıtılmış fırında 15 dk. pişiriyoruz. Bu arada derin bir kapta lor, ezilmiş sarımsak, kuşüzümü ve zeytinyağını iyice karıştırıyoruz. Fesleğeni ve hafifçe pembeleştirdiğimiz çam fıstıklarını ekliyoruz. Fıstıkları yağsız pembeleştiriyoruz, çünkü, yağ yanınca hem sağlıksız hem de acı bir tat veriyor. Pişen biberleri fırından çıkarıp ılınmasını bekliyoruz. Bu arada fırın kabına akan suyundan karışıma biraz ilave edebiliriz. Karışımı biberlerin içine dolduruyoruz. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder